Kuopion helmiä // Ravintola OS
Ravintola OS muutti vajaa pari vuotta sitten paikkaa Tulliportinkadulta Ajurinkadulle, samaan rakennukseen Finnkinon kanssa. Uudet tilat ovat kyllä ehdottomasti edukseen. Sisustuksessa näkyy nykypäivän trendit: raaka puu ja betoni - rouhea tehdasmainen tunnelma mutta ei kuitenkaan kylmä, vaan joukossa on juuri sopivasti glamouria ja lämpöä. Tykkään! Ehdottomasti plussaa myös ruokasaliin avoimesta keittiöstä (kun ei jaksa jutustella avecin kanssa, niin voi tyytyväisenä ihastella kokkien ammattitaitoa).
Mutta sitten siihen tärkeimpään - itse ruokaan!
Brasserie on tullut kuopiolaisille tutuksi ranskalaistyyppisestä "fine diningista", mutta tänä syksynä sen rinnalle on tullut POP UP -kokeilu myös muiden maiden ruokakulttuureista. Viime kuussa ravintola OS aloitti makuretkien tarjoilun Aasiasta. POP UP -konsepti vaihtaa teemaa parin kuukauden välein, eli vielä on hyvin aikaa käydä maistelemassa OS:in Aasian herkkuja. Kiva idea lähteä kokeilemaan pienessä kaupungissa jotakin uutta ja raikasta, jotta asiakaskunta saa uusia ja vähän erilaisia makunautintoja.
Me saimme nauttia lyhyestä makuretkestä, joka oli kauden yllätysmenu täynnä herkkuja tästä ihan läheltä ja vähän kauempaakin. Tosi kauniita annoksia ja herkullisia elämyksiä! Pääsemme todella harvoin syömään näin hyvin ja tälläisissä paikoissa sitä odottaa saavansa suuhunsa jotakin sellaista, jota ei ole koskaan aikaisemmin maistanut. Ja kyllä, tämä odotus täyttyi useampaankin otteeseen: sydänsimpukat, lime-kurkkusorbet ja punajuurieskimo. Erityisen maininnan arvoisia olivat myös kokin tervehdys (palsternakkasipsien sisällä oleva tattipyre) ja possu. Minä tykkäsin todella paljon myös valkosipulikeitosta. Näköjään tähän olisi voinut luetella jokaisen annoksen. Ja hei, hyvän ruoan ja miljöön lisäksi saimme erinomaista ja aitoa palvelua.