Kokemuksia futon-sängystä

 
 

Syksyllä kirjoittelin meidän futon-sängyn hankinnasta ja lupasin tulla kertomaan kokemuksista, kun sellaista on hieman kertynyt. Ollaan nyt nukuttu sängyssä melkein viisi kuukautta, joten lienee jo sopivaa avata väliaikatietoja futonia harkitseville.

Meidän sängyn runko on Karupin Ziggy ja tykästyin malliin noiden sivussa olevien lokeroiden vuoksi. Luetaan molemmat iltaisin paljon ja vaikka omalla puolella palvellut stringin pocket on ollut kirjoille ja silmälaseille näppärä, ei siihen oikein saa lehtiä säilöön. Aikakausilehdet menee siis tosi siistiin nippuun tuohon sängyn rungossa sijaitsevaan lokerikkoon, eivätkä enää loju entiseen malliin lattialla. Patjana meillä on Ekomatin Comfort koko 160x200.

yläkerran aula.jpg

Päänsärkyjen kautta sikeään uneen

Pidettiin alkuun futon patjan päällä meidän edellisessä sängyssä ollutta paksua, tempurtyylistä petaria, jotta joustinpatjaan tottunut selkä sai futoniin niin sanotun pehmeän laskun. Futonpatjavalmistajat ei tosin suosittele paksua petaria patjan päälle, sillä tällöin se ei pääse hengittämään. Nukuimme petarin kanssa noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen otimme sen pois ja laitoimme futonin suojaksi vain ohuen patjansuojuksen.

Niska-hartiaseutu ja selkä oli pehmeän petarin poistamisen jälkeen ensin kovilla ja itsellä koski päähän ensimmäisen viikon. Tilanne kuitenkin normalisoitui ja itsellä päänsärkyjä on ollut selkeästi vähemmän viimeaikoina. Minusta myös tuntuu, että nukun sikeämmin nykyisin.

Joululomalla olimme vanhempieni luona ja ero pehmeään sänkyyn tuntui kropassa jo heti seuraavana päivänä. Minun ja mieheni selät olivat aivan jumissa koko loman ajan ja pärjäsimme päivät särkylääkkeiden voimalla. Ongelmaksi taitaakin tätä nykyä tulla kyläilyt ja pehmeään sänkyyn tottumattomat kropat.

jalkavalaisin.jpg
futon.jpg

Patjan huolto

Osaa futonpatjoista täytyy lakananvaihdon yhteydessä rullailla. Meidän patja on sellainen, että sitä rullauksen sijaan käännellään. Me ollaan pari kertaa tänä aikana käännelty patjaa, juurikin lakanoiden vaihdon yhteydessä. Patja on todella painava, joten sen kääntäminen yksin ei onnistu mitenkään helposti.

Sanotaan, että patja kovenee käytön myötä ja kääntely edesauttaa patjan tasaista muotoutumista.

makuuhuoneensisustus.jpg

Kysyin vielä miehen rehellistä mielipidettä futonista. Hän oli nimittäin alkuvaiheen jumien vuoksi valmis vaihtamaan sängyn takaisin edelliseen. Onneksi myös hän pääsi yli alun järkytyksestä ja nukkuu myös nykyisin sängyssä todella hyvin.

Yksi juttu pitäisi vielä saada kuntoon molempien meidän mielestä ja ne ovat tyynyt. Nyt kun alusta on kova, on vanhat tyynyt aivan liian pehmeät. Itse olen välillä nukkunut litteällä koristetyynyllä, jotta niska ja pää ei ole liian korkealla suhteessa muuhun kroppaan. Tyynysuosituksia otetaan siis mieluusti vastaan!

 
 
Previous
Previous

Välittäjä vai ei? Lapsiperheen muutto(hässäkkää)

Next
Next

Pieni piparikylä