Tämän hetken kiinnostavin nuori muotoilija

Kaiku-e1475090741129.jpg

Blogia pitkään seuranneet tietävät, että arvostan hurjasti kotimaista muotoilua ja osaamista. Tämä tiimoilta olen järjestämässä Kuopioon jo kolmatta Kuopio Designmarket - tapahtumaa, johon saapuu osaajia tuotteineen ympäri Suomen. Tapahtuman tavoite on tuoda verkkokauppojen aikana tuotteet ihmisten nähtäville ja kosketeltaville. Kuopiosta puuttuu sisustus-/lifestyle myymälä, joka tarjoaisi kotimaisten yrittäjien tuotteita niin sisustuksen kuin muodinkin saralta. Ymmärtäähän sen - halpakauppojen rinnalla kilpailu on tämän kokoisessa kaupungissa kova. 
Pienellä sisustusbloggaajaporukalla kiertää kuukaisittain haaste. Tässä kuussa kunkin bloggaajan on tarkoitus esitellä kotimainen muotoilija, jonka osaamista haluaa tuoda esille. Innostuin tietenkin juuri tästä haasteesta hurjasti! Haasteen heitti ilmoille ihana Netta Syyskuun Kuudes -blogista. Kantsii käydä tutustumassa Netan blogiin, jos se ei ole sinulle entuudestaan tuttu. 
Suunnittelijat tuotteiden takana
Jokaisen tuotteen takana on aina suunnittelija, jonka luovuudesta ja pitkäjänteisestä työstä syntyy tavaroita, esineitä ja huonekaluja meidän jokaisen arkeen. Kotimainen muotoilu ja design maksaa, mutta mieluusti tuen kotimaista yrittäjyyttä ja paikallista osaamista. Sen lisäksi tuotteet kestävät aikaa ja säilyttävät arvonsa sukupolvilta toiselle. 
Suuret suomalaiset
Arvostan hurjasti suuria kotimaisia muotoilijoita ja heidän työtään. Alvar Aalto, Eero Aarnio ja suunnittelijat Marimekon takana ovan muun muassa sellaisia nimiä, jotka kuuluu mainita tässä postauksessa. Marimekon suunnittelijoista etenkin Maija Louekari ihastuttaa aina uusilla töillään - tiesitkö, että Maija on muun muassa Marimekon pisaroi- sekä Vimman letti -kuosien takana.  
Anu Pentikäisen, Pentikin perustajan, tarina on innostava ja toivon valtavan paljon, että Pentik tekisi lähiaikoina täysin uudenlaisen tulemisen ja löytäisi paikkansa ehkä aavistuksen katu-uskottavammasta skenestä, ikäisteni sisustajien parissa. 
Halusin kuitenkin nostaa tähän postaukseen yhden nuoren suunnittelijan, jonka töistä innostun juuri nyt erityisen paljon. 
Kuva: Studio Smoo
Marianne Huotari on Helsinkiläisen pienen designstudio Smoo:n perustaja ja suunnittelija. Ensimmäisen kerran törmäsin Smoon minimalistisiin koruihin Helsingin designtori -tapahtumassa useita vuosia sitten. Smoo jäi jo tuolloin nimenä mieleen. 
Sitten Studio Smoo:lta tuli keramiikka - poiju -voiveitset ja marmoriset kupit ja kulhot. Näiden jälkeen ihastuin Hakolan Lippa -hyllyyn ja huomasin sen olevan niin ikään Marianne Huotarin käsialaa. Syksyn 2016 Habitaressa Avotakan osastolla silmään pisti upea keraaminen ryijy ja se viimeistään sinetöi rakkauteni tämän nuoren naisen töihin. 
Kuva: Hakola

Kuva: Studio Smoo

Kuva: Studio Smoo
Mariannen töissä on skandinaavista linjakkutta, mutta samaan aikaan jotain leikkisyyttä, jollaisesta tykkään valtavasti. Vaikka Smoo tulee ruotsinkielisestä sanasta små, on Huotarin töissä minimalistisuuden ohella myös jotain hyvin suurta. 
Värit, pehmeät muodot ja ajattomuus miellyttävät omaa silmää ja uskonpa vaan, että tekin tykkäätte! Kerrottakoon vielä, että näitä super-sööttejä keraamisia seinäryijyjä on tulossa myös pienempää versiota - tiedänpä jo nyt, että mitä toivoa 30 -vuotis lahjaksi. 
Kelle suomalaiselle suunnittelijalle sinä antaisit erityismaininnan? Kenen töistä sinä innostut juuri nyt?
Previous
Previous

Hemmottelupäivä // ennen & jälkeen

Next
Next

Pieni kalkkimaalituunaus ja grafiikkaa Hampurista