Amerikkalainen juustokakku ja marjamelba isälle
Tämä päivä on kaikille isille.Heräsin aamulla kukonlaulun aikaan kokkailuhommiin, kuten kunnon vaimon kuuluu. Väänsin aamupalapöytään tuoreen foccacian ja leipasin juustokakun. Kerran vuodessa on hyvä kiittää miestä lähinnä noh, kaikesta.Onni on, että lapsillani on paras mahdollinen isä. Mies toivoi kakuksi juustokakkua ja itse teki mielä juustokakun amerikkalaista versiota, joka paistetaan uunissa. Kaveriksi tein mansikka-mustikka-viinimarja -melbaa. Kelpasi niin lapsille kuin aikuisille! Tässä siis ohje myös teidän käytettäväksi - mielestäni paras uunissa paistettavan juustokakun ohje. Pohja:100g voita1dl sokeria1 muna2 1/2dl vehnäjauhoja1tl leivinjauhetta Täyte:2prk maitorahkaa (250g/prk)2rasiaa tuorejuustoa (200g/rasia)1 limemehu2 1/2dl sokeria1rkl vaniljasokeria1dl perunajauhoja5 munaa Marjamelba:2dl pakastemansikoita1/2dl punaisia viinimarjoja1dl mustikoita1/2dl sokeria1/2dl vettä
- Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
- Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
- Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
- Kiehauta marjat, mausta sokerilla, soseuta ja tarkista lopuksi maku.